Harrastusmahdollisuudet

Lähiseudun harrastusmahdollisuudet

Tälle sivulla kerätään tietoa Rautalammin ja lähialueen harrastusmahdollisuuksista.

Luonto

Lähialueen erikoisuus on Etelä-Konneveden kansallispuisto. Jylhät kalliomaisemat ja suojellut maastot taukopaikkoineen tarjoavat mahdollisuuden kokea savolainen luonto koskemattomimmillaan. Noin 10 kilometrin päässä sijaitsevasta Törmälän loma- ja kurssikeskuksesta on merkitty 3 km:n polku, joka vie Kalajanlammen nuotiopaikalle, Kalajanvuoren kupeelle. Sama reitti tuo patikoijan takaisin lähtöpisteeseen. Uudet pitkospuut ja vaellusreitit valmistunevat kansallispuiston alueelle vuoden 2016 aikana.
Kalajanvuoren alue on osa kansallispuistoa, ja vuorelta avautuu ehdottomasti kappale kauneinta Suomea.

Kovakuntoisimmat voivat kävellä Kalajanvuorelle ja takaisin suoraan Myhinrannasta, sillä Myhinkoskentietä kulkee merkitty vaellusreitti Kalajanvuorelle. Maantietä pitkin käveltynä (Myhinkoskentie -> Konnekoskentie -> metsäautotie) Kalajanvuorelle on matkaa 14.6km.

Kalajanvuoren koordinaatit: 62.584490, 26.701927

Etelä-Konneveden kansallispuisto, www.luontoon.fi esittely

Kalajanvuori youtube-video

Törmälän loma- ja kurssikeskus

Kalastus

Rautalammin koskissa ja järvillä voit nauttia erinomaisista kalastusmahdollisuuksista. Koskikalastuksen ystäville Nokisenkoski, Konnekoski ja Mehtiönkoski ovat paikkoja joihin tullaan yhä uudestaan, pidempienkin matkojen päästä.

Nokisenkoski -- Konnekoski -- Mehtiönkoski

Mato-onkiminen ja pilkkiminen ovat jokamiehenoikeuksia - näitä voit harrastaa lomallasi Myhinjärvellä ja lomahuoneiston varusteisiin kuuluvat myös mato-onget. Mato-ongessa ei kuitenkaan saa käyttää viehettä eikä heittokalastukseen sopivaa kelaa ilman kalastuksenhoitomaksun maksamista ja vesialueen omistajan lupaa tai läänikohtaista viehekalastusmaksua.

Tietoa kalastusluvista:

Valtakunnalliset kalastusluvat - nettikauppa

Oman veneen kuljetus Myhinjärveen on myös mahdollista, veneenlaskuramppi on alle kilometrin päässä Myhinkoskentien varrella. Laskuramppi on sorapohjainen.

Lähistöllä olevan Myhinkosken kalastusoikeudet on varattu yksityiskäyttöön, ja kalastus ilman lupaa on kielletty.

Laskettelu ja murtomaahiihto

Lähin laskettelurinne on Hankasalmen Häkärinteet: yhteensä 13 rinnettä, offpiste-rinne sekä Häkä Snow Park tarjoavat lumisia elämyksiä kaikenikäisille vasta-alkajista vauhtihirmuihin. Etäisyys Häkärinteille on 35 km. Lue lisää osoitteesta Häkärinteet.

Rautalammin alueella on talvisin yli 60 kilometriä ylläpidettyä latuverkostoa, josta valaistua on noin kuusi kilometriä. Latuverkoston lähtöpiste on Rautalammin keskustassa. Melonto-, retkeily - ja latuverkostokartat löytyvät oheisesta linkistä: Retkikartta.fi

Ratsastus ja hevosvaellukset

Rautalampi on ihanteellinen kunta hevosharrastukseen. Varta vasten hevosmatkailua varten rakennettu, yli 100 kilometrin reitistö tarjoaa mahdollisuuden kokea alueen erämaaluonto hevosen selästä käsin, sekä ennen kaikkea kiireettömän ja rentouttavan tavan nauttia luonnosta yhdessä hevosen kanssa. Kunnan aluella on lukuisia yrittäjiä, jotka järjestävät hevosvaelluksia:

Rautalammin Ratsastuskeskus

Myhinranta, Myhinkoskentie 230, 77700 Rautalampi, Seppo ja Tarja Tolmunen +358-400-468926 (Finnish) info@myhinranta.com